Εκτύπωση
PDF

1 Αυγούστου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΕΑΣ

H ΕΘΕΑΣ, εξέτασε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων οινοποιήσιμων σταφυλιών, που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς κρίσεις (δημοσιονομική – ΕΦΚ κρασιού, υγειονομική, ακρίβεια και ενεργειακή) και θεωρεί αναγκαία και επιβεβλημένη την ικανοποίηση αντίστοιχου αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ προς το Υπ. Α.Α.Τρ για την αμπελοκαλλιέργεια, που οικονομικά βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η ΕΘΕΑΣ θεωρεί ότι ο κλάδος της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής, κατ’ επέκτασιν και της εθνικής οικονομίας που οφείλει η πολιτική ηγεσία να διασώσει, ώστε να συνεχιστεί η οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα των παραγωγών, των μεταποιητικών και οινοποιητικών επιχειρήσεων.

Σημειώνουμε ότι η αμπελοκαλλιέργεια έχει ιστορία χιλιάδων ετών στη χώρα μας και ουδείς δικαιούται να την αφήσει στην πλήρη κατάρρευση, στην οποία, πολύ σωστά εξηγεί η ΚΕΟΣΟΕ, με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει, αν άμεσα δεν ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες που ο κλάδος υποδεικνύει.

Τέλος, η ΕΘΕΑΣ δηλώνει ότι συμπαρατάσσεται πλήρως στην προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου και προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμη να συμβάλει όπου και όπως της ζητηθεί.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 49 επισκέπτες συνδεδεμένους