Εκτύπωση
PDF

12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο καύσωνας και οι καταιγίδες τον Αύγουστο μειώνουν περαιτέρω τη γαλλική παραγωγή οίνου κατά 16%

Η παραγωγή οίνου στη Γαλλία αναμένεται να διαμορφωθεί στα 42,9 εκατ. εκατόλιτρα (1,13 δισεκατομμύρια γαλόνια) από 50,9 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2011, όπως το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας έγραψε σε έκθεση στην ιστοσελίδα του.

Η παραγωγή κρασιού στη Γαλλία (ο μεγαλύτερος εξαγωγέας), μπορεί να μειωθεί κατά 16 % αυτό το έτος, σε χαμηλά τετραετίας  μετά από καταιγίδες παγετό, και ένα κύμα καύσωνα τον Αύγουστο, που έβλαψε αμπέλια και σταφύλια.

Η Γαλλία εξήγαγε € 7,17 δισεκατομμύρια (9.000.000.000 δολάρια) οίνους και σαμπάνια το 2011, ή το 13 τοις εκατό των εξαγωγών τροφίμων. Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι αποστολές κρασιού αυξήθηκαν 14 τοις εκατό σε € 3,57 δισεκατομμύρια, όπως δείχνουν τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Η συγκομιδή "θα μπορούσε να είναι μια από τις μικρότερες την τελευταία δεκαετία," ανέφερε η έκθεση. "Το κύμα καύσωνα που έπληξε ορισμένες περιοχές στα νότια και καταιγίδες στα ανατολικά έχουν οδηγήσει σε μια προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων της παραγωγής."

Η παραγωγή στην περιοχή της Καμπανίας αναμένεται να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη πτώση αφού τα αμπέλια υπέστησαν ζημιές από τον παγετό, που ακολουθείται από «ιδιαίτερα έντονες» επιθέσεις από μύκητες και άλλους είδους μικροργανισμούς, ανέφερε το υπουργείο.

Η Γαλλία μείωσε τις προοπτικές της για την παραγωγή κρασιού φέτος για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, από την αρχική πρόβλεψη για παραγωγή 46,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα τον Ιούλιο.

Ένα κύμα καύσωνα τον Αύγουστο στα νοτιοανατολικά προκάλεσε στρες σε νερό στα αμπέλια, με αποτέλεσμα να καταστραφούν  τα μικρότερα και ελαφρύτερα σταφύλια. Αρκετές χαλαζοπτώσεις, ιδιαίτερα στη Βουργουνδία και το Beaujolais, κατεστρεψαν τα αμπέλια και δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για τη νόσο.

Η καλλιέργεια θα είναι η μικρότερη από το 2008, όταν η Γαλλία παρήγαγε 42,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, με βάση στοιχεία του υπουργείου.  Η συγκομιδή εκείνου του έτους ήταν η μικρότερη εικοσαετίας.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 125 επισκέπτες συνδεδεμένους