Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Eιδήσεις

Εκτύπωση
PDF

20 Μαρτίου 2023

+20% ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στους ήσυχους οίνους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά την απόψυξη των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο αλκοόλ, ο βρετανικός κλάδος οίνου και οινοπνευματωδών ποτών, ανησυχεί από την αντιπαραγωγική αύξηση της φορολογίας, σε αυτήν την περίοδο του ήδη σημαντικού πληθωρισμού.

 

«Τι έχει η κυβέρνηση απέναντι στους ανθρώπους που επιλέγουν να παράγουν και να πίνουν κρασί; ρωτάει ο Miles Beale, διευθυντής της WSTA.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

16 Μαρτίου 2023

Ποια είναι τα (νέα) κλειδιά για την πώληση των κρασιών στην αμερικανική αγορά;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 150.000 διαφορετικά κρασιά ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα ράφια. Ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες για την επιτυχία και τι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε με κάθε κόστος; Οι απαντήσεις, δόθηκαν από έναν εξειδικευμένο Αμερικανό στο marketing.

 

Για τον Paul Wagner, οι Millennials μπορούν να επιλέξουν τόσο από μια πληθώρα κοκτέιλ όσο και από την πληθώρα τραγουδιών της Apple, ενώ τα μηνύματα που προσφέρει ο κλάδος του κρασιού δεν τους μιλάνε

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

13 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαίνια νέου οινοποιείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαρτίου, τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της ZOINOS WINERY στην περιοχή Καλεντζίου, Τριταίας, Δήμου Ερυμάνθειας.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

9 Μαρτίου 2023

Ανεπαρκής η ενίσχυση για τις εκριζώσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αμπελουργοί του Μπορντό

Η συλλογικότητα των αμπελουργών της Gironde ζητά περισσότερους πόρους για να μπορέσει να ξεριζώσει όχι 9.500 αλλά 15 έως 20.000 εκτάρια πλεονασματικών αμπελιών, ενώ τα αποθέματα της περιοχής συνεχίζουν να διογκώνονται και να βαραίνουν το μέλλον.

 

«Παίρνουμε ό,τι μας δίνεται, αλλά δεν είναι αρκετό», τονίζει ο Didier Cousiney. (εκδήλωση αμπελουργών στις 6 Δεκεμβρίου 2022 στο Μπορντό)

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

6 Μαρτίου 2023

Θα επηρεάσει η επισήμανση των συστατικών την αγορά κρασιών;

A priori όχι. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Wine Intelligence σε 10 χώρες. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα εξηγηθεί στους καταναλωτές ότι τα πρόσθετα καθιστούν δυνατή τη διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος.

 

Η αναφορά σε οξέα και ταννίνες γίνεται καλύτερα αντιληπτή από αυτή των συστατικών με χημικό ήχο όπως το πολυασπαρτικό κάλιο.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 175 επισκέπτες συνδεδεμένους