Εκτύπωση
PDF

24 Σεπτεμβρίου 2013

Νότια Κορέα: εκλογίκευση τιμών και αύξηση εισαγωγών οίνου πάνε μαζί

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013, η Νότια Κορέα εισήγαγε 230.000 εκατόλιτρα οίνου, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του

2012. Η μέση τιμή των εισαγόμενων οίνων, εν τω μεταξύ, μειώθηκε κατά 3,6% (αντιστοιχεί σε € 2,95 ανά φιάλη). Σύμφωνα με τα στοιχεία των Τελωνείων της Κορέας, η μεταβολή αυτή αφορά όλους τους τύπους των οίνων: αφρώδη (32% κατ 'όγκο, -10% της μέσης τιμής), κόκκινο (26 % -4%) και λευκά (4% -2%).

 

Αυτή η μείωση των μέσων τιμών επιβεβαιώνει τις τάσεις που εμφανίστηκαν το 2012 ώστε να βρεθεί η σωστή αναλογία τιμής / ποιότητας. Οι εμπειρογνώμονες της αγοράς της Νότιας Κορέας αναφέρουν ότι «η παρουσία του κρασιού στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχει απομυθοποιήσει το προϊόν. Το 2011, η αγορά της Νότιας Κορέας γνώρισε μια ανατροπή αφού η κατανάλωση των κρασιών ξεπέρασε αυτή των τοπικά παραγόμενων αλκοολούχων ποτών, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νότια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών εξαγωγών στην Κορέα.