Εκτύπωση
PDF

26 Ιουνίου 2018

Τα ισπανικά κρασιά αξιοποιούν το δίκτυο του Ινστιτούτου Cervantes

 

Το "A mi me gusta el vino tinto español" (Μου αρέσει το ισπανικό κρασί) μπορεί σύντομα να προβάλλεται σε κάθε ένα από τα 87 κέντρα ισπανικής γλώσσας, όπου η υποστήριξη του σήματος "España" περνά μέσα από την πολιτιστική διαδρομή.

"Τα ποιήματα ποιητών που έπιναν μόνο νερό δεν επέζησαν", υποστηρίζει ο χιλιανός συγγραφέας και διπλωμάτης Jorge Edwards, ανοίγοντας με χιούμορ την 40ή επέτειο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Οίνου (FEV). Την 14η Ιουνίου γιορτάστηκε η 40η επέτειος, που σηματοδοτεί τον δεσμό μεταξύ των κρασιών και του ισπανικού πολιτισμού. Έτσι πήρε σάρκα και οστά η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της FEV και του Ινστιτούτου Θερβάντες, με το δίκτυο των 87 κέντρων κατάρτισης της Ισπανόφωνης γλώσσας.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Cervantes φιλοξενεί περισσότερους από 100.000 φοιτητές ετησίως σε 44 χώρες. Αυτό το εργαλείο προώθησης γλωσσών οργανώνει επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη διάδοση του ισπανικού πολιτισμού, μέσα στον οποίο το κρασί κατέχει θέση για να οικοδομήσει διεθνώς το σήμα και την ταυτότητα της Ισπανίας. Ο FEV είναι πεπεισμένος ότι η εφαρμογή αυτού του πρωτοκόλλου, θα οδηγήσει στη διεξαγωγή σημαντικών εκδηλώσεων προώθησης για τα ισπανικά κρασιά.

 

Κρατική υποστήριξη

Από το νόμο του 2003 (που θέσπισε ότι «το κρασί και το αμπέλι είναι αδιαχώριστα από τον ισπανικό Πολιτισμό»), το ισπανικό κράτος συνεχίζει να διασφαλίζει την αξία της βιομηχανίας κρασιού και τη στήριξη της υπεύθυνης κατανάλωσης. Ο νεοδιορισμένος, ο Υπουργός Γεωργίας, Luis Planas, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην επέτειο της FEV λέγοντας ότι «η βιομηχανία οίνου είναι ηγέτης για την Ισπανία, σύγχρονος, δυναμικός και ανταγωνιστικός».

Οι Ισπανοί αναδεικνύουν τον πολιτισμό τους ταυτίζοντάς τον με την οινική τους παραγωγή, οι Έλληνες …?